Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

ISC CISSP Exam - Cheat-Test.com

Free CISSP Sample Questions:

1 All of the following are basic components of a security policy EXCEPT the
A. definition of the issue and statement of relevant terms.
B. statement of roles and responsibilities
C. statement of applicability and compliance requirements.
D. statement of performance of characteristics and requirements.
Answer: D
Explanation:
Policies are considered the first and highest level of documentation, from which the lower level elements of standards, procedures, and guidelines flow. This order, however, does not mean that policies are more important than the lower elements. These higher-level policies, which are the more general policies and statements, should be created first in the process for strategic reasons, and then the more tactical elements can follow. -Ronald Krutz The CISSP PREP Guide (gold edition) pg 13

2 A security policy would include all of the following EXCEPT
A. Background
B. Scope statement
C. Audit requirements
D. Enforcement
Answer: B

3 Which one of the following is an important characteristic of an information security policy?
A. Identifies major functional areas of information.
B. Quantifies the effect of the loss of the information.
C. Requires the identification of information owners.
D. Lists applications that support the business function.
Answer: A
Explanation:
Information security policies area high-level plans that describe the goals of the procedures. Policies are not guidelines or standards, nor are they procedures or controls. Policies describe security in general terms, not specifics. They provide the blueprints for an overall security program just as a specification defines your next product - Roberta Bragg CISSP Certification Training Guide (que) pg 206

4 Ensuring the integrity of business information is the PRIMARY concern of
A. Encryption Security
B. Procedural Security
C. Logical Security
D. On-line Security
Answer: B
Explanation:
Procedures are looked at as the lowest level in the policy chain because they are closest to the computers and provide detailed steps for configuration and installation issues. They provide the steps to actually implement the statements in the policies, standards, and guidelines...Security procedures, standards, measures, practices, and policies cover a number of different subject areas. - Shon Harris All-in-one CISSP Certification Guide pg 44-45

5 Which of the following would be the first step in establishing an information security program?
A. Adoption of a corporate information security policy statement
B. Development and implementation of an information security standards manual
C. Development of a security awareness-training program
D. Purchase of security access control software
Answer: A

6 Which of the following department managers would be best suited to oversee the development of an information security policy?
A. Information Systems
B. Human Resources
C. Business operations
D. Security administration
Answer: C

7 What is the function of a corporate information security policy?
A. Issue corporate standard to be used when addressing specific security problems.
B. Issue guidelines in selecting equipment, configuration, design, and secure operations.
C. Define the specific assets to be protected and identify the specific tasks which must be completed to secure them.
D. Define the main security objectives which must be achieved and the security framework to meet business objectives.
Answer: D
Explanation:
Information security policies are high-level plans that describe the goals of the procedures or controls. Policies describe security in general, not specifics. They provide the blueprint fro an overall security program just as a specification defines your next product. - Roberta Bragg CISSP Certification Training Guide (que) pg 587

8 Why must senior management endorse a security policy?
A. So that they will accept ownership for security within the organization.
B. So that employees will follow the policy directives.
C. So that external bodies will recognize the organizations commitment to security.
D. So that they can be held legally accountable.
Answer: A
Explanation:
This really does not a reference as it should be known. Upper management is legally accountable (up to 290 million fine). External organizations answer is not really to pertinent (however it stated that other organizations will respect a BCP and disaster recover plan). Employees need to be bound to the policy regardless of who signs it but it gives validity. Ownership is the correct answer in this statement. However, here is a reference. "Fundamentally important to any security program's success us the senior management's high-level statement of commitment to the information security policy process and a senior management's understanding of how important security controls and protections are to the enterprise's continuity. Senior management must be aware of the importance of security implementation to preserve the organization's viability (and for their own 'due care' protection) and must publicly support that process throughout the enterprise." -Ronald Krutz The CISSP PREP Guide (gold edition) pg 13

9 In which one of the following documents is the assignment of individual roles and responsibilities MOST appropriately defined?
A. Security policy
B. Enforcement guidelines
C. Acceptable use policy
D. Program manual
Answer: C
Explanation:
An acceptable use policy is a document that the employee signs in which the expectations, roles and responsibilities are outlined. Issue -specific policies address specific security issues that management feels need more detailed explanation and attention to make sure a comprehensive structure is built and all employees understand how they are to comply to these security issues. - Shon Harris All-in-one CISSP Certification Guide pg 62

10 Which of the following defines the intent of a system security policy?
A. A definition of the particular settings that have been determined to provide optimum security.
B. A brief, high-level statement defining what is and is not permitted during the operation of the system.
C. A definition of those items that must be excluded on the system.
D. A listing of tools and applications that will be used to protect the system.
Answer: A
Explanation:
"A system-specific policy presents the management's decisions that are closer to the actual computers, networks, applications, and data. This type of policy can provide an approved software list, which contains a list of applications that can be installed on individual workstations. This policy can describe how databases are to be protected, how computers are to be locked down, and how firewall, intrusion diction systems, and scanners are to be employed." Pg 93 Shon Harris CISSP All-In-One Certification Exam Guide

11 When developing an information security policy, what is the FIRST step that should be taken?
A. Obtain copies of mandatory regulations.
B. Gain management approval.
C. Seek acceptance from other departments.
D. Ensure policy is compliant with current working practices.
Answer: B

12 Which one of the following should NOT be contained within a computer policy?
A. Definition of management expectations.
B. Responsibilities of individuals and groups for protected information.
C. Statement of senior executive support.
D. Definition of legal and regulatory controls.
Answer: B

13 Which one of the following is NOT a fundamental component of a Regulatory Security Policy?
A. What is to be done.
B. When it is to be done.
C. Who is to do it.
D. Why is it to be done
Answer: C
Explanation:
Regulatory Security policies are mandated to the organization but it up to them to implement it. "Regulatory - This policy is written to ensure that the organization is following standards set by a specific industry and is regulated by law. The policy type is detailed in nature and specific to a type of industry. This is used in financial institutions, health care facilities, and public utilities." - Shon Harris All-in-one CISSP Certification Guide pg 93-94

14 Which one of the following statements describes management controls that are instituted to implement a security policy?
A. They prevent users from accessing any control function.
B. They eliminate the need for most auditing functions.
C. They may be administrative, procedural, or technical.
D. They are generally inexpensive to implement.
Answer: C
Explanation:
Administrative, physical, and technical controls should be utilized to achieve the management's directives. - Shon Harris All-in-one CISSP Certification Guide pg 60

15 Which must bear the primary responsibility for determining the level of protection needed for information systems resources?
A. IS security specialists
B. Senior Management
C. Seniors security analysts
D. system auditors
Answer: B

16 Which of the following choices is NOT part of a security policy?
A. definition of overall steps of information security and the importance of security
B. statement of management intend, supporting the goals and principles of information security
C. definition of general and specific responsibilities for information security management
D. description of specific technologies used in the field of information security
Answer: D

17 In an organization, an Information Technology security function should:
A. Be a function within the information systems functions of an organization
B. Report directly to a specialized business unit such as legal, corporate security or insurance
C. Be lead by a Chief Security Officer and report directly to the CEO
D. Be independent but report to the Information Systems function
Answer: C

18 Which of the following embodies all the detailed actions that personnel are required to follow?
A. Standards
B. Guidelines
C. Procedures
D. Baselines
Answer: C

19 A significant action has a state that enables actions on an ADP system to be traced to individuals who may then be held responsible. The action does NOT include:
A. Violations of security policy.
B. Attempted violations of security policy.
C. Non-violations of security policy.
D. Attempted violations of allowed actions.
Answer: C
Explanation:
Significant action: The quality or state that enables actions on an ADP system to be traced to individuals who may then be held responsible. These actions include violations and attempted violations of the security policy, as well as allowed actions.

20 Network Security is a
A. Product
B. protocols
C. ever evolving process
D. quick-fix solution
Answer: C

21 Security is a process that is:
A. Continuous
B. Indicative
C. Examined
D. Abnormal
Answer: A
Explanation:
Security is a continuous process; as such you must closely monitor your systems on a regular basis. Log files are usually a good way to find an indication of abnormal activities. However some care must be exercise as to what will be logged and how the logs are protected. Having corrupted logs is about as good as not having logs at all.

22 What are the three fundamental principles of security?
A. Accountability, confidentiality, and integrity
B. Confidentiality, integrity, and availability
C. Integrity, availability, and accountability
D. Availability, accountability, and confidentiality
Answer: B

23 Which of the following prevents, detects, and corrects errors so that the integrity, availability, and confidentiality of transactions over networks may be maintained?
A. Communications security management and techniques
B. Networks security management and techniques
C. Clients security management and techniques
D. Servers security management and techniques
Answer: A

24 Making sure that the data is accessible when and where it is needed is which of the following?
A. Confidentiality
B. integrity
C. acceptability
D. availability
Answer: D

25 Which of the following describes elements that create reliability and stability in networks and systems and which assures that connectivity is accessible when needed?
A. Availability
B. Acceptability
C. Confidentiality
D. Integrity
Answer: A

26 Most computer attacks result in violation of which of the following security properties?
A. Availability
B. Confidentiality
C. Integrity and control
D. All of the choices.
Answer: D
Explanation:
Most computer attacks only corrupt a system's security in very specific ways. For example, certain attacks may enable a hacker to read specific files but don't allow alteration of any system components. Another attack may allow a hacker to shut down certain system components but doesn't allow access to any files. Despite the varied capabilities of computer attacks, they usually result in violation of only four different security properties: availability, confidentiality, integrity, and control.

27 Which of the following are objectives of an information systems security program?
A. Threats, vulnerabilities, and risks
B. Security, information value, and threats
C. Integrity, confidentiality, and availability.
D. Authenticity, vulnerabilities, and costs.
Answer: C
Explanation:
There are several small and large objectives of a security program, but the main three principles in all programs are confidentiality, integrity, and availability. These are referred to as the CIA triad. - Shon Harris All-in-one CISSP Certification Guide pg 62

28 An area of the Telecommunications and Network Security domain that directly affects the Information Systems Security tenet of Availability can be defined as:
A. Netware availability
B. Network availability
C. Network acceptability
D. Network accountability
Answer: B

29 The Structures, transmission methods, transport formats, and security measures that are used to provide integrity, availability, and authentication, and confidentiality for transmissions over private and public communications networks and media includes:
A. The Telecommunications and Network Security domain
B. The Telecommunications and Netware Security domain
C. The Technical communications and Network Security domain
D. The Telnet and Security domain
Answer: A
Explanation:
The Telecommunications, Network, and Internet Security Domain encompasses the structures, transmission methods, transport formats, and security measures used to provide integrity, availability, authentication, and confidentiality for transmissions over private and public communications networks and media." Pg 515 Hansche: Official (ISC)2 Guide to the CISSP Exam

30 Which one of the following is the MOST crucial link in the computer security chain?
A. Access controls
B. People
C. Management
D. Awareness programs
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved